קנדידה היא פטריית שמר שקטה הנמצאת בדרך קבע במערכת העיכול.
כשכמותה עולה היא יכולה להפוך לאלימה, כאשר היעד השכיח אצל נשים הוא הנרתיק.
לקנדידה סימפטומים רבים הגורמים לאי נוחות רבה, פגיעה באיכות חיים ועד לסבל ממש.
סיבות לקנדידה:
תרופות אנטי דלקתיות, מערכת חיסונית חלשה, תרופות סטרואידיות, צריכה מוגזמת של סוכר, גלולות , הסיבה הנפוצה ביותר היא נטילה ממושכת של אנטיביוטיקה. בנטילה ממושכת של אנטיביוטיקה אנו בעצם קוטלים גם את החיידקים הידידותיים,כך מאפשרים תנאי התפתחות לקנדידה.
מהם הסימפטומים?
עייפות, נטייה למצבי רוח, ירידה בחשק המיני, חוסר אנרגיה כללי, עוויתות במע’ העיכול, גזים, שלשולים ועצירויות, פצעים חוזרים בפה, פטריה בלשון, גרד והפרשות בנרתיק, דלקות חוזרות בדרכי השתן, גרד בגוף, אלרגיה למזון, ירידה במערכת החיסונית ועוד .
כיצד מאבחנים קנדידה?ניתן לאבחן את הקנדידה ע”י מטפל-נטורופת, המאבחן דרך העין (אירידיאולוגיה),ע”י סימנים בלשון והתיאור הכללי. כדי לאמת תוצאה הסופית מומלץ לבצע בדיקת דם פשוטה המזהה נוגדנים לקנדידה –ניתן לבצע במרפאתו של ד”ר מזרחי,תשובה מיידית במקום!
כיצד מטפלים?
על מנת למגר את הקנדידה בצורה היעילה ביותר יש “לתקוף” את הבעיה מזוויות שונות: טיפול אנטי פטרייתי, חיזוק מערכת החיסון, דטוקסיפיקציה(ניקוי כבד), טיפול תזונתי ותוספי-תזונה.
לתזונה תפקיד חשוב ביותר בטיפול .
באופן כללי חשוב להימנע מ:סוכרים, פירות, אלכוהול, שמרים , חלב ומוצריו. מומלץ לצרוך תוספי תזונה מתאימים כמו:קנדידה קליר פורמולה העוזרת למיגור הפטריה, פרוביוטיקה(חיידקים חיוביים), ותוספים אחרים בהתאם למצב .
תפריט מלא הכולל מאכלים מומלצים ותוכנית טיפולית במצב של קנדידה תינתן באופן אישי.